Muscle Relaxed ( Ontspanning) :

Een "muscle relaxed" massage is gericht op het ontspannen van gespannen spieren door middel van massage-technieken. Het doel is om spierspanning te verminderen, stress te verlichten en de doorbloeding te verbeteren, waardoor een gevoel van ontspanning en welzijn wordt bevorderd.

(Sport) Massage:

Een sportmassage is een specifieke vorm van massage die gericht is op het helpen van mensen die actief zijn in sport en lichamelijke activiteit. Hier is wat sportmassage in het kort inhoudt:

 

 1. Spierprestatie en herstel:* Het primaire doel van sportmassage is het verbeteren van spierprestaties en het bevorderen van sneller herstel na intensieve lichamelijke activiteit.
 2. Spierontspanning:* De massage richt zich op het verminderen van spierspanning en het losmaken van knopen in de spieren, wat kan helpen bij het voorkomen van blessures.
 3. Verbeterde doorbloeding:* Sportmassage stimuleert de doorbloeding in de behandelde spieren, wat kan helpen bij het afvoeren van afvalstoffen en het bevorderen van genezing.
 4. Pijnverlichting: *Het kan ook worden gebruikt om pijn en ongemak geassocieerd met sportblessures of overbelaste spieren te verlichten.
 5. Flexibiliteit en mobiliteit:* Door spieren en gewrichten te behandelen, kan sportmassage de flexibiliteit en mobiliteit verbeteren, wat essentieel is voor sporters.
 6. Aanpassing aan specifieke behoeften:* Een sportmassage kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een sporter, of het nu gaat om pre-wedstrijd, post-wedstrijd, hersteltraining of onderhoud.

Over het algemeen is sportmassage bedoeld om sporters te ondersteunen bij het behalen van hun prestatiedoelen, het voorkomen van blessures en het bevorderen van een gezonde en actieve levensstijl. 

Graston Technique: Bij deze methode maakt de behandelaar gebruik van speciale instrumenten. Hiermee wrijft de behandelaar over de huid om het verkleefde weefsel vrij te maken. Verklevingen kunnen zorgen voor irritatie in de spieren, gewrichten, zenuwbanen en bloedvaten. Deze ontstaan vaak door blessures, spanningen ontstekingen of operaties. 

*Geen extra kosten

Deep Tissue Massage:

Een deep tissue massage is een vorm van massage die gericht is op het behandelen van diepere lagen van spieren en bindweefsel in vergelijking met traditionele ontspanningsmassages. Hier is wat een deep tissue massage inhoudt:

 1. Diepere druk:* Bij een deep tissue massage gebruikt de masseur stevige druk en langzame bewegingen om diep in de spieren en het bindweefsel te werken. Dit kan helpen om spanning en knopen in dieper gelegen weefsels los te maken.
 2. Pijnverlichting:* Deep tissue massage kan effectief zijn voor het verlichten van chronische spierpijn en pijn veroorzaakt door spanning en stress. Het richt zich vaak op specifieke probleemgebieden.
 3. Herstel en mobiliteit:* Deze massage kan de mobiliteit van gewrichten verbeteren en kan nuttig zijn bij het herstel van blessures, zoals verrekkingen, en het verminderen van littekenweefsel.
 4. Ontspanning:* Hoewel deep tissue massage vaak intens is, kan het ook leiden tot ontspanning, vooral als het wordt gecombineerd met ademhalingstechnieken en de juiste aandacht voor de cliënt.
 5. Aanpassing aan behoeften:* Een goede masseur zal de druk en de technieken aanpassen aan de specifieke behoeften en wensen van de cliënt.

Het is belangrijk om te onthouden dat deep tissue massage intens kan zijn en mogelijk niet geschikt is voor iedereen. Mensen met bepaalde medische aandoeningen of die gevoelig zijn voor intense druk, moeten dit bespreken met hun masseur voordat ze een deep tissue massage ondergaan.

Dry Needling:

Bij deze behandeling maakt de behandelaar gebruik van acupunctuur technieken om de naaldjes zorgvuldig op de juiste plekken te plaatsen. Deze blijven 15 a 20 minuten staan. Voorafgaand heeft de behandelaar door middel van massage spierknopen (trigger points) ontdekt in het lichaam, die zorgen voor lokale en in vele gevallen uitstralende pijn. Met behulp van Chinese Dry Needling technieken gaat de behandelaar op zoek naar deze trigger points met kleine dunne naaldjes. Op het moment dat de naald de spierknoop bereikt, dan geeft het lichaam een aantrekkende kracht als reactie op de naald.  De behandeling levert vaak snel resultaat, hierdoor is deze behandeling ideaal om direct van pijnklachten af te komen. 

Cupping:

Dry Cupping:

Bij deze vorm worden de cups zonder sneetjes op het lichaam geplaatst. Deze methode kan worden toegepast bij pijnen in het lichaam (soms ter vervanging van pijnstillers), (gedeeltelijke) verlamming, zowel jong & oud), voor het stimuleren van de bloedsomloop en voor sporters om de spieren nog meer te activeren. Daarbij kan het onder andere ook worden ingezet om de bloeddruk te verlagen of bij bedplassen. Deze behandeling is erg geschikt voor sporters die hun spieren extra willen stimuleren en prestaties willen verbeteren. 

 

Sliding Cupping: 

Bij deze methode gebruikt de behandelaar olie, voordat de cups middels vacuümzuigen op het lichaam worden geplaatst. Vervolgens wordt de cups op een specifieke wijze op het lichaam bewogen. Deze behandeling stimuleert de bloedsomloop, gaat tegen pijnen in onder andere de (onderrug, schouderbladen en nek). Deze behandeling kan ook worden ingezet ter ontspanning of het versterken van beenmerg in de botten (rugwervel) of verwijdering van overtollig vet (zoals zwembandjes). Sliding cupping zet de behandelaar overigens in ter voorbereiding op bloed cupping (met name in de winter). 

 

De kosten van Sliding cupping behandeling bedraagt: €35.-  (Zone) 

De kosten van Sliding cupping behandeling bedraagt: €60.- (Full Body)

Hijama | Wet Cupping :

Wet Cupping: 

Deze behandeling stimuleert de bloedsomloop, verwijdert gifstoffen uit het lichaam en zorgt voor stressvermindering en ontspanning. Het werkt tegen pijn, soms pijn verlagend en soms zelfs pijnstillend. Daarbij kan het de hoge bloeddruk bestrijden en onder andere helpen tegen huidaandoeningen,  bestrijding van oorsuizen, bestrijding van stotteren, behandeling van spataders en helpen bij onvruchtbaarheid. Wat Hijama echter een Islamitische geneeswijze maakt en het daarmee zo bijzonder maakt voor moslims, is dat de Profeet Mohammed (sallallahu alaihi wa sallam) het heeft aangeraden voor de mensheid.  

De kosten van deze behandeling bedraagt: €55.-  (Behandelaar hanteert maatwerk, aantal cups verschilt per behandeling). 

 

 

 

 

 

 

 

OVERLEVERINGEN HIJAMA

  Hijama Overleveringen
  Word – 16,1 KB 225 downloads